Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kacsa

MME MME
4/5
45 perc
mester
költséges
8 adag

Elkészítés

Előkészítés: A kacsákat alaposan megtisztítjuk, besózzuk, hasüregüket bedörzsöljük a majoránnával és őrölt borssal, méretüknek megfelelő sütőedénybe fektetjük. A lábakat összekötözzük. A sütőt előmelegítjük 250 fokra (gázsütő 4. fokozat). A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát gerezdekre vágjuk.
Elkészítés: Betesszük a kacsát a sütőbe, meglocsoljuk a borral, és 15 percig erős tűzön pirítjuk. Mérsékeljük a tüzet 180 fokra (gázsütő 3. fokozat), mellédobjuk a hagymát és a fokhagymát, szükség szerint kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és kb. x perc alatt puhára pároljuk. Ezután fedetlenül, saját levével locsolgatva pirosra sütjük. A sülés közben keletkező zsiradékot folyamatosan leszedjük. Miközben a kacsa sül, megmossuk a kacsa- és a csirkemájat, a pecsenyelébe-zsiradékba dobjuk, 15 percig pároljuk-sütjük. Kiszedjük a sütőedényből, pépesre törjük. Zsírtalanítunk 1 dl pecsenyelét, kisebb lábasba szedjük. Hozzáadjuk a citromok és narancsok levét, erős tűzön a felére beforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a májpépet és a tejszínt, jól összeforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a brandyvel, melegen tartjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a narancsokat cikkcakk formán középen bevagdossuk, elfelezzük. A szőlőt leszemezzük. A kacsákat nagyobb tálra fektetjük, eltávolítjuk lábukról a zsineget, és körbedíszítjük a narancsvirágokkal és a szőlővel - csak az asztalnál daraboljuk. A mártást külön csészében kínáljuk. Burgonyapüré, krokett illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 4326 kJ/1037 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss