Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos pulykacomb, baconös zöldbabbal és krumplipürével

Hozzávalók

  • 1 db pulykacomb
  • 1 üveg narancslekvár
  • 3 db narancs
  • 0,5 dl narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau)
  • 2 marék zsályalevél
  • bors
  • olíva olaj
  • a körethez:
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg zöldbab

Elkészítés

    1.  A pulykacombot előző este alaposan bemasszírozzuk sóval, borssal, olívaolajjal.
    2. Sütés előtt felmelegítjük a lekvárt, hozzáöntjük a likőrt, egyet forralunk rajta. Ezzel a narancsos szósszal bekenjük a combot, és beborítjuk zsálylevelekkel. A narancsokat megmossuk, megszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A pulykamellre pakoljuk azokat szépen sorban, fogpiszkálóval odatűzzük.
    3. Egy nagy, mély sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a narancsos húst, ha maradt szószunk elkeverjük 2 dl vízzel és a hús alá öntjük, alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben először lefedve sütjük 1,5 órát, majd fólia nélkül pirítjuk még 30 percet. A húst szeletelés előtt pihentetjük.
    4. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, és gőzpárolóban 8-10 perc alatt megpároljuk. Néhány darabot összefogunk és baconszelettel középen áttekerjük. Az így kapott csokrokat tepsire rendezzük, és a hús mellett 20 perc alatt készre sütjük.

    MÉG TÖBB ISTENI PULYKÁS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin