Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos gundel palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dl ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 6 ek olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 30 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • reszelt narancshéj
  • rum aroma
  • őrölt fahéj
  • A csokikrémhez:
  • 2 dl tej
  • 9 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • rum aroma
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.A palacsintákat forró serpenyőben, kis olajon kisütjük.
  2. A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben ledaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor beletesszük a cukros diót és felfőzzük, majd félretesszük egy kicsit hűlni, és narancshéjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal ízesítjük. Homogén állagúra keverjük.
  3. Egy másik fazékban tejet melegítünk, majd mikor már langyos a tej beletesszük a széttördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojássárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félre tesszük, majd bele keverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a főzött csokis keverékkel.
  5. A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel  és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.

 ISTENI PALACSINTA RECEPTEK >>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss