Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos grízpuding

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A narancsokat megmossuk, kettő héját lereszeljük, a másik kettőt vékonyan meghámozzuk, és a héjat, apró darabkákra vágjuk.
Elkészítés: A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. A grízt félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a forró grízbe forgatjuk. Hideg vízzel kiöblítünk egy kuglófformát vagy egy gömbölyű aljú tálat, és belesimítjuk a grízt. Hagyjuk kihűlni. A narancsokat vastagon meghámozzuk, azaz a fehér héjukat is levágjuk. A hártyák közül kivágjuk a narancshúst. A pudingot tálra borítjuk, körberakjuk a narancsfilével, rászórjuk a vágott narancshéjat, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 359 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss