A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt habosra keverjük.
Állandó keverés mellett, hozzá csurgatjuk a forró vizet, majd további 1-2 percig keverjük.
Ezután hozzá szitáljuk a lisztet, majd fakanállal, óvatosan elkeverjük.
A tortaformát kizsírozzuk, és kilisztezzük, majd egyenletesen belesimítjük a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre. (Én légkeveréses sütőben 160 fokon 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A narancsos krémhez vajat keverjük hozzá, és verjük jó habosra 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, majd tegyük félre.
A tojások sárgáját keverjük ki 5 dkg porcukorral, majd állandó keverés mellett, csurgassuk hozzá a narancslevet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a gőzről, és kevergetve hűtsük ki egészen. Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, apránként adagolva, keverjük simára a cukros-vajas krémmel.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd szintén apránként adagolva, keverjük óvatosan a krémhez. A gesztenyemasszát villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát. Ezután egyenletesen kenjük rá a gesztenyés krémet, majd a narancsos krémet is.
Ezután tegyük be pár órára (akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint narancsgerezdekkel, és csokoládéforgáccsal díszítsük.