Narancsos-gesztenyés torta

Hozzávalók

  • Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 ek forró víz
  • Narancsos krém hozzávalói:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg tejszínízű pudingpor
  • 1,5 dl narancslé (frissen facsart)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • Gesztenyés krém hozzávalói:
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

    1. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt habosra keverjük.
    2. Állandó keverés mellett, hozzá csurgatjuk a forró vizet, majd további 1-2 percig keverjük.
    3. Ezután hozzá szitáljuk a lisztet, majd fakanállal, óvatosan elkeverjük.
    4. A tortaformát kizsírozzuk, és kilisztezzük, majd egyenletesen belesimítjük a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre. (Én légkeveréses sütőben 160 fokon 15 percig sütöttem.)
    5. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
    6. A narancsos krémhez vajat keverjük hozzá, és verjük jó habosra 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, majd tegyük félre.
    7. A tojások sárgáját keverjük ki 5 dkg porcukorral, majd állandó keverés mellett, csurgassuk hozzá a narancslevet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
    8. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a gőzről, és kevergetve hűtsük ki egészen. Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, apránként adagolva, keverjük simára a cukros-vajas krémmel.
    9. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd szintén apránként adagolva, keverjük óvatosan a krémhez. A gesztenyemasszát villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
    10. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát. Ezután egyenletesen kenjük rá a gesztenyés krémet, majd a narancsos krémet is.
    11. Ezután tegyük be pár órára (akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint narancsgerezdekkel, és csokoládéforgáccsal díszítsük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin