Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos gesztenyegolyók

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg fűszeres, omlós keksz (spekulatius)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg aprított, kandírozott narancshéj
  • 1/2 dl frissen facsart narancslé
  • A hempergetéshez:
  • ízlés szerint enyhén pirított, kissé összetört hámozott mandulaszelet, cukrozatlan kakaópor, csokoládélapocska vegyesen
  • A díszítéshez:
  • koktélcseresznye, marcipánlevélke – el is maradhat

Elkészítés

    Elkészítés: A mélyhűtött gesztenyemasszát felengedtem. A kekszet néhány határozott húsklopfolóval mért csapással porrá zúztam. 1 nagyobb narancs levét kipréseltem.

    A gesztenyéhez reszeltem a vajat, majd a narancslével, narancshéjjal, kekszzúzalékkal alaposan elkevertem. Frissen tartó fóliával lefedve 1 órára betettem a hűtőszekrénybe dermedni, hogy aztán jól formázható legyen.

    Közben a mandulát zsiradék nélkül, serpenyőben világosra pirítottam, kissé összetörtem, mélytányérba kanalaztam. A kakaóport egy másik tányérba szitáltam, a csokoládélapokat beleszórtam egy harmadik tányérba.

    A már megdermedt narancsos gesztenyemasszából kis diónyi darabokat csíptem le, nedves kézzel golyóvá formáltam, és meghempergettem az előkészített mandulában, egy következő adagot a kakaóporban, míg a harmadikat a csokoládélapokban.
    Kis bonbonpapírba rakosgattam az elkészült golyókat, koktélcseresznyével és marcipánlevéllel dekoráltam.

    Legalább 1 órát mindenképp érdemes hűtőben pihentetni, és csak ezt követően tálalni.

Megjegyzés

Felturbózható még némi narancslikőrrel is, de ha gyerekeknek vagy alkoholt nem fogyasztó felnőtteknek készül, ezt nyugodtan elhagyhatjuk.

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin