Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos fordított sütemény

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg dió (darálva)
  • 15 dkg g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dkg vaj
  • 2 db narancs (nagy méretű )

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a 12 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal, és a tejföllel. A darált diót elvegyítjük a liszttel, a sütőporral, és apránként a tojásos elegybe forgatjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rászórjuk a maradék 3 dkg cukrot, majd folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát, aztán beleöntjük a vajas cukrot. A narancsokat megmossuk, felkarikázzuk, majd körben levágjuk a héjukat és a fehér hártyát. Kirakjuk a déligyümölccsel a sütőforma alját, majd rásimítjuk a tésztát.
  3. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig vagy tűpróbáig sütjük, azután hagyjuk a formában kihűlni. Ezt követően eltávolítjuk a karimát, kiborítjuk a tortát egy tányérra, majd óvatosan eltávolítjuk róla a forma alját, illetve a sütőpapírt is.

NUTELLÁS-OREÓS TORTA >>> 

DIPLOMATA TORTA >>> 

OROSZKRÉM TORTA EGYSZERŰEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss