Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-fokhagymás spenótsaláta

MME MME
3/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótot megmossuk, megszárítjuk. Amíg lecsöpög, az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát aprítjuk, a narancsot meghámozva, apró darabokra vágjuk, a friss kaprot szintén aprítjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megforgatjuk a hagymákat és a kaprot, beletesszük a spenótot és egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy ne essen annyira össze. A végén sózzuk és rátesszük a narancsdarabkákat. Ízlés szerint szórhatunk rá olasz vagy francia fűszerkeveréket is.

Megjegyzés

A spenót ízét kitűnően egészíti ki a narancs, és ezzel egy kis különlegességet is vihetünk a megszokott fokhagymás spenót íze mellé. Körülbelül 15 perc alatt elkészíthető könnyű, tavaszi vacsora. Vajas kenyérrel, füstölt sajttal fogyaszthatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss