Elkészítés: A lisztet a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, majd egynemű tésztává összedolgozzuk. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és egyforma félholdakat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a félholdakat. A holdakat párosával narancslekvárral megtöltjük.
A fehércsokoládét gőz fölött az étolaj hozzáadásával felolvasztjuk. Az összeragasztott holdakat félig belemártjuk a csokiba, majd megszórjuk narancshéjjal. Ezt követően a holdakat száradni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre