Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-étcsokis zabkeksz

default user icon

Hozzávalók

  • 22,5 dkg gm zabpehely
  • 4 dkg gm zabpehelyliszt
  • 1/2 ek útifűmaghéj
  • 1 ek tápióka keményítő
  • 15 dkg nádcukor vagy barna cukor
  • 5 dkg étcsokoládé, durvára vágva
  • 11,5 dkg lm vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db narancs reszelt héja (nagyobb)

Elkészítés

    1. A zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a tápióka keményítőt és az útifűmaghéjat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott étcsokoládét.
    2. A vajat megolvasztjuk,de ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük fel túlságosan. A tojást hozzáadjuk a langyos vajhoz, és villával felverjük.(Ha a vaj túl meleg, összekapja a tojást.) Végül elkeverjük benne a reszelt narancshéjat.
    3. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, egy ragacsos masszát kapunk, amiből evőkanállal golyókat formálunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk.Atetejüket kicsit lelapítjuk.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

    Így készítheted el a narancsos-étcsokis zabkekszet! >>>

    Látogass el Czeilinger Maresz, Mennyeimentes blogjára is! >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin