Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos és zöldséges kacsasült

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb ( közepes méretű, lehet kacsamell is)
  • 2-3 db narancs (méretétől függően)
  • 20-30 dkg brokkoli
  • bors
  • 1/2 kocka tyúkhúsleves
  • 2 db kivi
  • néhány koktélparadicsom
  • néhány szőlőszem
  • 1 teáskanál barna cukor
  • olaj

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk.
    2. Serpenyőben olajat hevítünk, a húst először a bőrös, majd a másik felén hirtelen megpirítjuk. Hőálló tálba átrakjuk, és ráöntjük az olajat.
    3. Felforrósított sütőben tovább pirítjuk kb. 20-25 percig, félidőben megfordítjuk. Meglocsoljuk 2-3 narancs levével, alufóliával lazán letakarjuk. Alacsony hőfokon (150 fok), puhára pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a húsokat megszórjuk a cukorral (vagy mézzel) és ropogósra sütjük.
    4. A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szőlőszemekkel és a paradicsommal együtt puhára pároljuk.
    5. A tálból kiszedjük a húsokat, a felesleges zsíradék nagy részét leöntjük. A maradék zsíradékhoz adjuk a leveskockát, kevés barna cukrot, és 1-2 ek víz hozzáadásával felforraljuk, majd besürítjük.

Megjegyzés

A családom nagyon szereti a kacsahúst, amelyet változatossá tehetünk a különböző köretekkel. A zöldséges és gyümölcsös köret is kitűnően illik hozzá.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin