Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos diósguba-torta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
  3. Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk és óvatosan összeforgatjuk.
  4. 1 l tejből pudingot készítünk: 8 dl tejet felforralunk 4 ek cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.
  5. A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.
  6. A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
  7. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
  8. Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából és tálcára helyezzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss