Narancsos diósguba-torta

Hozzávalók

  • 1,5 l tej
  • 7 db kifli
  • 5 dkg vaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl narancslé
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 db narancs
  • 1 db alma (piros)
  • 1 db alma (zöld)
  • 8 db szegfűszeg
  • 1 db banán

Elkészítés

    1. Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
    2. Levesszük a tűzről és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
    3. Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk és óvatosan összeforgatjuk.
    4. 1 l tejből pudingot készítünk: 8 dl tejet felforralunk 4 ek cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.
    5. A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.
    6. A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
    7. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
    8. Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából és tálcára helyezzük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek