Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-diós szelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl rostos narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db narancs

Elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a narancslevet a cukrral és a vajjal felforraljuk. Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.
  3. A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.

Megjegyzés

A tetejére gyümölcskocsonyát is lehet tenni. Az év bármely időszakában elkészíthető. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss