Elkészítés: 5 tojásos piskótát készítek a megadott hozzávalókból. Majd kerek kapcsos formában tűpróbáig sütöm. 3 lapra vágom.
A krémhez a tejszínt egy edényben kb. 5 percig forralom, néha megkeverem, majd mehet bele a cukor és a vaj, ezzel kevergetve további 8-9 percig forralom. Lehúzom a tűzről, ízesítem a narancshéjjal és a likőrrel vagy rummal, és beleszitálom a nagy mennyiségű kakaóport. Csomómentesre keverem, és hűlni hagyom.
Ha lehűlt, a hűtőbe teszem dermedni, majd dermedés után géppel habosra keverem.
Ezzel a krémmel megtöltöm a lapokat, az oldalát és a tetejét is bevonom.
Díszítem, mivel karácsony van, marcipánfenyővel és különlegességként kandírozott ibolyaszirmokkal és rózsaszirmokkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre