Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a kakaós és sütőporos lisztet hozzákeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a lisztes-tojásos masszához, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral kibélelt kb. 15 cm átmérőjű formába öntöm, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm.
A krémhez 3 dl tejet felforralok, a maradék tejjel a 2 csomag pudingport, a kakaópor és a porcukrot elkeverem, majd a felforralt tejhez öntöm, pudinggá főzöm. Még a meleg krémbe rakom az étcsokit, belereszelem a narancs héját, a narancs levét belefacsarom. Miután kihűlt a krém, a vajjal együtt habosra keverem.
Miután kihűlt a piskóta, 3 vagy 5 részre vágom, és megtöltöm a krémmel, majd étcsokival és naranccsal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre