Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokoládés keksz II.

MME MME
4 3.5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 db tojás
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek narancslé
  • 1 db tojásfehérje
  • 3 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Elkészítés

  1.  lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a reszelt narancshéjjal. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd beledolgozzuk a csokoládét és a tojást. Cipót formálunk belőle, fél órára hűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, egy nagyobb tepsit vékonyan kikenünk vajjal.
  2. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és 3x6 cm-es szeletekre vágjuk derelyemetszővel. Tisztes távolságra egymástól a tepsibe tesszük a szeleteket (sülés közben nőnek!), közepes tűzön kb. 10 percig sütjük. Vigyázat, könnyen megég!
  3. A mázhoz a porcukrot, a narancslét és a tojásfehérjét habosra kikeverjük. A kész, de még langyos kekszek szebbik felét belemártjuk, rácsra rakosgatjuk. Az olvasztott csokiból mindegyik tetejére, a fehér mázba néhány cseppet cseppentünk, majd késheggyel, mindig egy irányba, belehúzunk. 10-15 percre a kikapcsolt, de még langyos sütőbe tesszük, hogy a máz szép fényes legyen, és gyorsabban száradjon. Sokáig eláll! (Persze csak ha jól eldugjuk :) )

14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

A 18 legfinomabb APRÓSÜTEMÉNY >>> 

JOBB, MINT A BOLTI! KÉSZÍTSD EL A LEGFINOMABB VAJAS KEKSZET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss