Egy kb. 18-20 cm átmérőjű tortaformát és kibélelünk sütőpapírral. A mandulát, a sót, a datolyát és a kókuszreszeléket egy aprítógépben jól összedolgozzuk. Amennyiben masszás, és nem tészta állagú az anyag, még kézzel gyúrjunk hozzá mandulát, vagy kókuszreszeléket.
A csokikrémhez a minden hozzávalót, a víz és az agar-agar kivéteével, egy turmixgépbe teszünk, és simára dolgozzuk. Amikor kész, egy tálba öntjük.
Felforraljuk a vizet, és elkeverünk benne 1 csapott teáskanál agar agar port. Addig keverjük, amíg fel nem olvad a por és el nem készül a zselé. Nem baj, ha felhabzik, folyamatosan kell keverni.
A csokikrémet is folyamatosan keverjük, a legjobb, ha ezt egy gyors gép csinálja, és lassan hozzáöntjük a zselatint. A krémet beletöltjük a formába, elsimítjuk és 1 órára berakjuk a hűtőszekrénybe pihenni. Ezután már csak kedvünk szerint díszítjük, és már lehet is tálalni.