Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-csokis fatörzs

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 8 dkg liszt
  • 2 ek instant kávé
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 5 dkg kandírozott narancs
  • 1 cl konyak
  • 5 dkg aprított étcsokoládé
  • A mázhoz:
  • 1 dl tej vagy tejszín
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dkg vaj
  • Külső krémhez:
  • 2,5 dl habtejszín 
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj 
  • Dekorációhoz:
  • rozmaring ág
  • liofilizált gyümölcsök
  • csokitöret
  • csokilapok

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük a cukorral és csipet sóval. Ha kemény a hab, hozzáadjuk a sárgájákat majd – már kézzel – belekeverjük a kakaóporos lisztet és a kávét. Egy sütőpapíros tepsire kanalazzuk a masszát és kenőkéssel minél vékonyabban, saroktól sarokig, egyenletesen szétkenjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Figyeljünk oda, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor feltekerésnél törni fog.
    2. Ha készen van, lehúzzuk a tepsiről a papírral együtt és feltekerjük még melegen, jó szorosan. Így felveszi a formát és könnyebb lesz vele bánni.
    3. Amíg a tészta hűl, a töltelékhez a habtejszínt a sóval, a porcukorral habbá verjük, belekeverjük óvatosan a narancsot, majd az alkoholt. A mázhoz összefőzzük a tejet/tejszínt, kakaóport. Sózzuk, majd lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a vajat.
    4. A burkoló krémhez a tejszínt a sóval felforrósítjuk. Ráöntjük a kimért csokira, majd ha picit hűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat is és hűtőbe tesszük dermedni.
    5. Ha minden készen van, kicsomagoljuk a piskótát és ecsettel megkenjük a csoki mázzal. Ezután egyenletesen az alkoholos tejszínhabbal. Rászórjuk a csokit is és óvatosan feltekerjük.
    6. Utolsó lépésként burkoljuk nagyon rusztikus módon a ganache krémmel és díszítjük.

    Videó! Így készítheted el a narancsos-csokis fatörzset! >>>

    9+1 ISTENI PISKÓTATEKERCS, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin