Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokikrémes torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztáhot:
  • 8 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • A csokikrémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • A narancsos krémhez:
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • A díszítéshez:
  • narancs szeletekre vágva
  • pirított mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a vaníliás cukorral, az olajjal és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd papírral bélelt tortaformában alacsony lángon kisütjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt. Ezzel ez a krém kész.

A narancsos krémhez a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krémet kapunk.

A tésztát 3 lapba vágjuk, majd a lapokat csokikrémmel, ezután narancskrémmel megkenjük, a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Az oldalára mandulaforgácsot hintünk, a tetejét naranccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss