Narancsos-csokikrémes torta

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztáhot:
  • 8 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • A csokikrémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • A narancsos krémhez:
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • A díszítéshez:
  • narancs szeletekre vágva
  • pirított mandulaforgács

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a vaníliás cukorral, az olajjal és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd papírral bélelt tortaformában alacsony lángon kisütjük.

    A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt. Ezzel ez a krém kész.

    A narancsos krémhez a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krémet kapunk.

    A tésztát 3 lapba vágjuk, majd a lapokat csokikrémmel, ezután narancskrémmel megkenjük, a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Az oldalára mandulaforgácsot hintünk, a tetejét naranccsal díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rabb Zsuzsanna 1 évvel ezelőtt
Kedves Kati! Nem kell habbá verni a tejszínt, folyékony állagúnak kell maradnia és úgy gondolom később is kenhető marad.
Biro Monika 1 évvel ezelőtt
Nálunk ez a téli kedvenc torta, ajánlom, nagyon finom!
Rabb Zsuzsanna 3 évvel ezelőtt
Azt gondolom, hogy a habtejszín az igazi hozzá, a főző tejszín nem édes.
Petra 3 évvel ezelőtt
Olyan kérdésem lenne hogy, főzőtejszín vagy habtejszín kell hozzá??? Én főzőtejszínt raknék mert nézegettem a recepteket és amibe habtejszín kell ahhoz külön oda van írva. Előre is köszönöm! :-)
Rabb Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Én nem vertem habbá, csak a porcukrot elkevertem benne és hozzáöntöttem a folyékony csokihoz. Elég folyékony marad, nem egy habos csokikrém. Kicsit beszívódik a tésztába. Ha kezd megdermedni, csak vissza teszed a víz fölé.
Árvai Katalin 5 évvel ezelőtt
Tetszik a recept és majd egy adandó alkalommal szeretném elkészíteni. Két kérdésem lenne a csokikrémmel kapcsolatban. Nem kell habbá verni a tejszint? Kihült állapotban is kenhető marad a már elkészített csokikrém? A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel, Kati

Hasonló Receptek

Magazin