Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csokikrém steviával

MME MME
4
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 8 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat, az összevágott csokoládét, a 2 narancs lereszelt héját. Simára keverjük. A narancsokat meghámozzuk és kifilézzük, a filéket a csokikrémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. Pohárkákba töltjük és lehűtjük.

A maradék tejszínből kiveszünk fél decit, felmelegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott steviát, majd lehűtjük. A fennmaradó 1,5 dl tejszínt habbá verjük, majd a fűszeres tejszínnel összekeverjük.

A lehűlt csokikrémet a habbal tálaljuk.

Megjegyzés

Különlegesebbé tehetjük, ha a habhoz félretett tejszínbe a stevia mellett 2 ágnyi apróra vágott rozmaringot is teszünk.

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss