Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos csokitorta

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 4-5 ek porcukor
  • 4 ek kakaópor
  • 10 dkg csokoládéval bevont kekszgolyó (vagy csokigolyó)
  • A tortalapokhoz:
  • 4 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 mk sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • A lapok tetejére:
  • narancslekvár
  • A díszítéshez:
  • csokoládés ostyarúd
  • narancscikk
  • csokoládéval bevont kekszgolyó

Elkészítés

    1. Először a krém tejszínes részét készítjük el, mert ennek sokat kell hűlnie. A tejszínt felforrósítjuk a narancshéjjal, majd a tűzről levéve olvadásig keverjük benne a csokoládét. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára.
    2. A tészta hozzávalóit az alapanyagokat megfelezve készítjük el, külön-külön két lapot sütünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Robotgéppel habosra keverjük az egész tojásokat a cukor ral, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatjuk az olaj at és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverjük a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük.
    3. Robotgéppel kemény habbá verjük a csokoládés tejszínt. (Ha ez nem sikerülne, akkor lehet beletenni 2 csomag habfixálót.) A mascarponét habosra keverjük a porcukor ral és a kakaóporral, hozzáadjuk a csokoládés tejszínhabot is, majd fél percig folytatjuk a keverést. 
    4. Az egyik piskótalapot tálra tesszük, vékonyan megkenjük narancslekvárral, majd a krémmel, és belenyomkodjuk a csokoládés kekszgolyókat. A másik piskótalapot is megkenjük narancslekvárral és a lekváros felével borítjuk rá a krémre, óvatosan lenyomkodjuk. A félretett krémmel megkenjük a tetejét, hullámosra igazítjuk. Ízlés szerint díszítjük.

    KÖRTÉS CSOKITORTA>>> 

    CSOKITORTA ERDEI GYÜMÖLCSÖS HABBAL>>> 

    GYÖMBÉRES-MARCIPÁNOS CSOKITORTA>>> 

     

Megjegyzés

A hozzávalók 24 cm-es tortaformához ajánlottak.

Mardzsó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin