Narancsos csirke

default user icon
5 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb (de lehet csirkemellfilé is, vagy a kettő vegyesen)
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl narancslé
  • 1 evőkanál mustár
  • sült csirke fűszersó
  • pici olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat vagy egészben, vagy az alsó- illetve felsőcombra elvágva befűszerezzük. A tepsibe nagyon kevés étolajat öntünk, a húst belehelyezzük. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt összekeverjük, jó alaposan eldolgozzuk benne a mustárt, majd a húsra öntjük. Fólia alatt kb. egy órát sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára sütjük, közben többször meglocsoljuk a húst a szafttal. Leginkább párolt rizs vagy rizi-bizi illik hozzá.

Megjegyzés

Nagyon pikáns íze lesz a csirkének a szaftnak köszönhetően. Elkészítése egyszerű, de mégis különleges étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kalamak barbara 3 évvel ezelőtt
Karácsonyra könnyed ebédnek készítettem a családnak. Mindenkinek nagyon ízlett!:-) Köszönjük a receptet!
Juhasz Agi 4 évvel ezelőtt
Nalam is nagy sikert aratott!!!! :) Koszi
pulugorm 5 évvel ezelőtt
Szia! Mennyi szaft marad a végére? Mint egy paprikás csirkénél?
m.n. 10 évvel ezelőtt
Mióta megcsináltuk otthon, azóta a kedvenc ételem lett! Köszi a receptet!
Kesselyákné Sax Mónika 10 évvel ezelőtt
Hétvégén megcsináltam,nagyon finom lett! És az az isteni szaft hmmm..... A gyerekek hidegen kenyérre kenték és úgy ették. Köszönöm

Hasonló Receptek

Magazin