1 teáskanál garam masala (akik kevéssé bírják a karakteres fűszereket, felezzék meg)
4 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
4 ek olíva olaj
1 marék zúzott kesudió (1 évesnél fiatalabb gyerekek esetén hagyjuk ki)
1 narancs kifacsart leve
só
A rizibizihez:
4 ek olivaolaj
125g barna rizs
125g fagyasztott zöldborsó
1 csapott teáskanál só
Elkészítés
A felsorolt hozzávalókból ízletes páclét készítünk, ebben forgatjuk át a combokat, és egy órára, ha van időnk egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap római tálban előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt puhára sütjük, és 10 percet még rágrillezünk.
Barna rizsből és zöldborsóból rizibizit készítünk mellé: egy nagyobb serpenyőben felhevített olivaolajra, még fagyottan, ráöntjük a zöldborsót, és, ha szétesett, egy teáskanál sóval meghintjük. Puhulásig pároljuk. Közben a barnarizst 2,5 dl, sós vízben megfőzzük, és, ha kész, ráöntjük a puhára párolt zöldborsóra, majd óvatosan összeforgatjuk.
Friss narancslevét kortyolva tesszük teljessé az élményt.