Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos csirke lencsesalátával

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • A húspáchoz
  • 3 ek olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs
  • 1 ek méz
  • 1 ek oregánó
  • egy csipet csilipehely
  • bors
  • 1 ek vaj
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 db lencsekonzerv (40 dkg-os)
  • 1 tk kakukkfű
  • A salátaöntethez
  • 2 tk mustár
  • 1 db citom
  • 1 tk cukor

Elkészítés

    1. A csirkét egy alacsony tálba tesszük. A páchoz alaposan összekeverjük az olívaolajat, a fokhagymát, a narancs levét, és héját, a mézet, az oregánót, a csilit, a sót és borsot. Ráöntjük a csirkére, és minimum 10 percig állni hagyjuk.
    2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Amikor felolvadt, beletesszük a csirkét – félretesszük a páclevet –, és a csirke mindkét oldalát addig sütjük, míg az aranybarna nem lesz.
    3. A melleket egy kicsi tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a félretett páclevet, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
    4. A salátához összekeverjük a félbevágott paradicsomokat, a lencsét és a kakukkfüvet, majd az öntethez a mustárt a citromot és a cukrot.
    5. A csirkét a lencsés, paradicsomos salátaágyon tálaljuk, amit a salátaöntettel ízesítünk.

      MÉG TÖBB ISTENI CSIRKÉS RECEPT >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin