Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos citromtorta

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg + 4 ek cukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 ek tej
  • 2 db citrom
  • A töltelékhez:
  • 2 ek narancslekvár
  • A díszítéshez:
  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 8 ek narancslekvár

Elkészítés

  1. Összedolgozzuk a vajat, 25 dkg cukrot, a lisztet, a tojásokat, a tejet és a citromok lereszelt héját. A tésztamasszát 2 db 18 cm-es, kivajazott, kerek tortaformába simítjuj. Mindkettőt 180 fokra előmelegített sütőben 30–35 percig sütjük. 
  2. A sziruphoz megmelegítünk 4-4 ek vizet és cukrot. Kevergetve felforraljuk, 1 percig főzzük , majd hozzáadjuk a citromok kifacsart levét. A forró szirupot a még meleg süteményekre öntjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd rácsra borítjuk mindkettőt. 
  3. Az egyik tortalapot megkenjük a narancslekvárral, majd összeillesztjük őket. Habosra keverjük a vajat, a porcukrot és a narancslekvár felét, majd bevonjuk vele a süteményt. Végül felfőzzük a megmaradt lekvárt 1 ek vízzel, és a torta tetejére csorgatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss