Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-chilis csirkemell

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 1 db narancs
  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 db chilipaprika
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 ek vaj
  • 40 dkg gnocchi (készen kapható)
  • 0,5 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A narancsot alaposan megmossuk, héját vékonyan levágjuk, csíkokraszeleteljük, a narancs levét kicsavarjuk. A csirkehúst a bőrrel együtt megmossuk, a chilivel együtt, majd a paprikát feldaraboljuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
    2. Felforrósítjuk az olaj at, és megpirítjuk benne a sóval és borssal bedörzsölt csirkemelleket, hozzáadjuk a felszeletelt chilit meg a kakukkfüvet. A húst kivesszük, tűzálló tálba rakjuk, és a sütőben további 25 percig sütjük.
    3. A serpenyőben maradt olaj hoz öntjük a narancs kifacsart levét, és a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a bort és az alaplevet, felforraljuk, és besűrítjük a keményítővel. Hozzáadjuk a narancshéjat, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.
    4. A gnocchit a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk 1 evőkanál olvasztott vajjal és az aprított petrezselyemmel, a hús mellé tálaljuk, és az egészet meglocsoljuk a mártással.

    MÉG TÖBB NARANCSOS RECEPT >>> 

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin