Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsmázas hátszín

MME MME
5/5
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg hátszín (4 szelet)
  • 1 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 narancs
  • 2 dl narancslé
  • 1.5 dl ketchup
  • 1 dl méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál Worchester mártás
  • 1 csipet csípős pirospaprika
  • A tálaláshoz:
  • friss gyümölcsök vegyesen

Elkészítés

Előkészítés: A hússzeleteket kiverjük, őrölt borssal meghintjük, olajjal megkenjük, és lefedve, hűtőszekrényben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A mártáshoz a narancsokat megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A narancslevet (2 dl), a narancsok a héjával és kifacsart levével összekeverjük, hozzáadjuk a ketchupot, a mézet, a mustárt, a Worchester mártást, a fokhagymát és a pirospaprikát. Kis lángon a felére beforraljuk. A hússzeleteket a narancsos mártással megkenjük, és rostlapon megsütjük. Tálalás előtt a maradék mártást is ráöntjük. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, megforgatjuk benne a gyümölcsöket, és a húshoz kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 683 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss