Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancslikőrös őszibaracklekvár

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack
  • 1 db bionarancs
  • 2 ek narancslikőr
  • 50 dkg befőzőcukor (2:1)

Elkészítés

    1. A barackot mossuk meg, majd hámozzuk meg. Magozzuk ki, és botmixerrel törjük a gyümölcshúst darabosra.
    2. A narancsot alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, a héját reszeljük le. Tegyük lábosba a barackkal együtt. Öntsük hozzá a likőrt, majd forgassuk bele a cukrot is. Kevergetve forraljuk fel, majd nagy lángon kevergetve főzzük 3 percig. Töltsük forrón tiszta üvegekbe, gondosan zárjuk le, majd állítsuk fejjel lefelé. Hagyjuk kihűlni, és száraz, hűvös helyen tároljuk.

      13 MENNYEI LEKVÁR, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 


Megjegyzés

2 db 3 dl-es üveg levár készül.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin