Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsleves mandulás habgaluskával

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db narancs
  • 1 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • barna cukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 l víz
  • Valamint:
  • 2 dl habtejszín
  • mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd adjunk hozzá a fahajat, a szegfűszeget, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, és kb. 10 percig főzzük.

A citromot vágjuk fel cikkekre, 2 narancsot pedig pucoljunk meg. Ezután tegyük bele a forrásba lévő szirupba a cikkekre vágott citromot és a narancshéjat, majd főzzük 5-6 percig. Ezután szűrjük át egy szűrőn az ízesített szirupot.

A megpucolt narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele az előzőleg leszűrt szirupba. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, és ha szükséges, még ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel.

A tojások sárgáját keverjük simára a tejföllel, majd vegyük le a levest a tűzről, és állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel újra. Végül öntsük bele a vörösbort és a tejszínt, majd újra forraljuk fel. Amikor eléri a forráspontot, zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.

A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. A habtejszínt verjük kemény habbá. Ezután szaggassunk nagyobb habgaluskákat, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.

Tálaláskor a levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a manduláshabot, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss