Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancskrémtorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 0,5 dl bor
  • 3 tojás
  • 2 narancs
  • Valamint:
  • 3 dl habejszín
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A 6 tojásból a többi hozzávalóval piskótát sütünk. Amikor kihűlt, kétfelé vágjuk.

    A krémhez a cukrot és a narancs reszelt héját elkeverjük a tojással és a borral, majd gőz fölött sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, amíg langyosra hűl. Ekkor hozzáadjuk a puha vajat, és 1 hámozott, apróra vágott narancsot.

    Ha a krém már teljesen kihűlt és a vaj is megkeményedett, megtöltjük vele a piskótalapot, és a tetejét is megkenjük a krémmel. Cukrozott tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin