Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancskrém II.

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 2 evőkanál vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A narancsot vastagon meghámozzuk, kifilézzük, azaz a húst kivájjuk a hártyák közül, a lecsepegő levet felfogjuk.

Elkészítés: A zselatinhoz keverjük a narancslevet, a narancslikőrt, és felforraljuk. Hagyjuk kissé kihűlni. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A krémet négy kehelybe szétosztjuk, és 2-3 órára betesszük a hűtőbe. A narancsfilékkel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 2055 kJ/491 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss