Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napsugárfánk

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 55 dkg finomliszt
  • 1 csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 2 dl megfőzött, kihűtött vaníliás puding
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • A bemártáshoz:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból szokásos módon a tésztát bedagasztjuk.

Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk, és 24 egyforma korongra felvágjuk. Tenyerünk között meggömbölygetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távol egymástól, mert nagyra megnőnek. Ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk és ebbe töltjük a habzsákba tett pudingot.

Felvert tojással lekenjük és sütjük.

A megsült fánkokat a tepsit letakarva langyosra hűtjük. Olvasztott vajba, majd kristálycukorba mártjuk.

Megjegyzés

Finom, melyen a pudingkrém a napkorongot, a körülötte lévő cukorkristályok pedig a napsugarakat jelképezik.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss