Keress receptre vagy hozzávalóra

Napraforgómagos-tojáskrémes töltött paradicsom

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 db paradicsom
  • 3-4 evőkanál naprforgókrém
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 db főtt tojás
  • snidling (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A paradicsomok kalapját vágjuk le, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Ezután a kivájt paradicsomot fordítsuk rá egy tányérra, hogy a belsejében visszamaradt lé kifolyjon belőle.

    A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízben hűtsük ki, pucoljuk meg, majd a sárgáját villával törjük össze, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra.

    A napraforgókrémet keverjük össze a mascarponéval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, az apróra vágott snidlinggel, az előzőleg villával összetört tojássárgával és a citromlével, közben többször kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük, ha még szükséges, majd keverjük hozzá az összevágott tojásfehérjét.

    Végül a paradicsomokat töltsük meg az elkészült krémmel, helyezzük rá a levágott paradicsomkalapot, majd tálalásig helyezzük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Megjegyzés

A húsvéti ünnepekre készítsünk el, és a főtt sonka mellé kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin