Elkészítés: A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, hozzáadunk kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot.
A tésztához az összes hozzávalót összedolgozzuk, és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Ezután 4 egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a következő lapot, és befedjük vele a megkent tésztalapot. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
A megmaradt tésztákat is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, majd minden csíkot háromszor megtekerünk, és hozzáragasztjuk a közepéhez. 30 percig hagyjuk pihenni, majd a tojással lekenjük.
A közepét megszórjuk szezámmaggal, 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbenszép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre