Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napon szárított paradicsom fűszeres olajban

120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak. A tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak ne tudjanak rászállni.

Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot (vagy szárított bazsalikomot) és az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal. Légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is).

Az üveget tegyük a hűtőbe 1-2 napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.

Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.

Megjegyzés

A paradicsom napon való aszalása több időt vesz igénybe, de a végeredmény olyan finom, hogy megéri a várakozást. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss