Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán (kb. 35x25 cm) sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.
A darált diót forró tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot és egy kis rumot.
Ha kihűltek a lapok, az elsőt megkenjük cseresznyelekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a negyedik lappal befedjük. A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni, én így szeretem a legjobban.
A mázhoz 2 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 dkg margarinnal kikeverünk, majd a tésztára kenjük. Rövid idő múlva megszárad, és lehet szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre