Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nápolyi lasagne II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. 2 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, csipetnyi sót és borsot, és 10–15 percig közepes tűzön főzzük. 1 perccel a főzés befejezése előtt hozzáadjuk a bazsalikomot is.

Közben lecsepegtetjük, majd felkockázzuk a mozzarellát. A kolbászról lehúzzuk a héját, a maradék olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a kolbászhúst. A maradék tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot. A túrót villával áttörjük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat)
előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló edényt, és 1 réteg lasagnelapot fektetünk bele. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórunk néhány
mozzarellakockát, egy adag túrót, néhány evőkanálnyi tojásos-sajtos masszát, néhány szelet keménytojást és egy kis kolbászhúst. Ezután következik a másik tésztalap, rá a töltelék. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.

Végül néhány darabka vajat teszünk a tetejére, és a sütőben 15 percig sütjük. A tűzálló edényben tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss