Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nápolyi hal

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg tengeri halfilé (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 zellerszár
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 nagy cukkíni
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor kapor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A halat megszórjuk ételízesítővel, és hagyjuk kiengedni. A zellert és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, mindkettő húsát vékony csíkokra vágjuk. A cukkíni végeit levágjuk, a cukkínit megmossuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát átnyomjuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.
    Elkészítés: Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a zellert, a cukkínit és a fokhagymát. A zöldségeket 10 percig pároljuk, megszórjuk 1 evőkanál ételízesítővel. A zöldségekre öntünk 2 dl vizet, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és felforraljuk. Belefektetjük a halat, és lassú tűzön kb. 10 perc alatt megfőzzük. Ráöntjük a tejfölt, belekeverjük a kaprot, és tálaljuk. Főtt burgonyát kínáljunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin