Elkészítés: A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt puhára sütjük. Ha langyos, felkockázzuk.
Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a kockákra vágott répát, megborsozzuk. Addig sütjük, míg még nem puhul meg teljesen. Tálra szedjük, kihűtjük.
Szintén felkockázzuk a sajtot és a mangót. A narancsról levágjuk a fehér részt és a hártyákat, ezeket is felkockázzuk.
Az öntethez a koriandert mozsárban nem teljesen finomra őröljük, a gyömbért megpucoljuk, összedaraboljuk. A többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A céklán kívül mindent zöldséget összekeverünk, szintén mehetnek a hűtőbe.
Tálalás előtt a zsemlét darabokra tépkedjük, 200 fokos sütőbe téve 3 perc alatt megpirítjuk. A céklát hozzákeverjük a salátához.
Először egy marék pirított zsemlét szedünk a tányérra, rá a zöldség-gyümölcs keveréket, majd rálocsoljuk az öntetet.