Elkészítés: A tojásokat habosra keverem a cukorral. A cukor egészét vagy egy részét helyettesíthetjük xilittel (én fele-fele szoktam). A lisztet összekeverem a sütőporral, majd ezt lassan hozzáadom a tojásos-cukros keverékhez, és hozzáadom a vizet.
A tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sül. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e a tészta.
Miközben sül, elkészítem a pudingot a tasakon lévő leírás szerint, kivéve, hogy kb. 7 dl tejet használok. Miután a puding kész, beletördelek csokoládét, ami gyorsan beleolvad.
A piskótát kockákra vágom, és tetejére öntöm a csokis vagy étcsokis öntetet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre