Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nanaimo szelet egyszerűen

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Az alsó réteghez:
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 10 ek tej
  • 35 dkg háztartási keksz (darált)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg dió (darált)
  • A krémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés

  1. Vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.
  2. A darált kekszhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. A formatál (tepsi) aljában a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a kekszmasszát.
  3. Elkészítjük a krémet: a szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín felvert, kemény habját. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd a kekszmasszára egyenletesen rákenjük.
  4. Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk, majd amikor már nem annyira meleg, rásimítjuk a krém tetejére.
  5. Tálalás előtt pár óráig pihentetjük a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd egyforma kockákra felvágjuk.

KRÉMES CITROMPITE>>> 

HÁZI KRÉMES EGYSZERŰEN>>> 

HARTYÁNI KRÉMES CSOKIMÁZZAL>>> 

 

Megjegyzés

(Formatál "tepsi" átmérője: 25cm x 29cm) - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss