Vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.
A darált kekszhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. A formatál (tepsi) aljában a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a kekszmasszát.
Elkészítjük a krémet: a szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín felvert, kemény habját. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd a kekszmasszára egyenletesen rákenjük.
Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk, majd amikor már nem annyira meleg, rásimítjuk a krém tetejére.
Tálalás előtt pár óráig pihentetjük a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd egyforma kockákra felvágjuk.