A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük őrölt fahéjjal. Egy lábasba tesszük, megpároljuk, majd kihűtjük. A pudingport hozzákeverjük.
Egy 23x38 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát ketté vágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk zsemlemorzsával és az almát elegyengetjük rajta.
A másik darab tésztát is ketté vágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk.
A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tésztánk teteje.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.