Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon-nagyon almás pite

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 2,5 kg alma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból nagyon omlós tésztát gyúrunk. Ha lágy, lisztezzük, ha kemény, tejföllel lazítjuk. 2 órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt meghámozzuk az almákat, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük fahéjjal, cukorral.

Nagy, magasfalú tepsibe sütőpapírt teszünk, a tésztát 2 felé vágjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe emeljük, megszórjuk a grízzel, és elegyengetjük rajta az almatölteléket. Befedjük a másik tésztával, és megszurkáljuk a tetejét. Tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 40 perc alatt sütjük meg. Porcukorral még melegen meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek