Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon csokis kuglóf

MME MME
80 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Alaposan kivajazzuk a kuglófformát, majd fele-fele arányban kakaóporos lisztet szitálunk bele úgy, hogy a lisztes keverék mindenhol érje.
  3. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával. Egy vastag fenekű lábasban felolvasztjuk a vajat. Folyamatosan adagolva és kevergetve hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliát. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kissé visszahűlni.
  4. Másik keverőtálba tesszük a cukrot és a kakaóporos vajat, majd alacsony fokozaton addig keverjük, amíg össze nem áll. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a kovászt, a kávét, a tejfölt végül óvatosan, több részletben a lisztes keveréket.
  5. Amikor mindent alaposan összekevertünk, a legalacsonyabb fokozaton, óvatosan, hogy ne törjenek össze, a tésztába keverjük a csoki darabokat is.
  6. Betoljuk a sütőbe és nagyjából 1 órán át sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Ha nagyon barnulna, letakarjuk a tetejét alufóliával.
  7. Ha megsült, kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük mielőtt kiborítanánk a formából, majd rácson teljesen kihűtjük.
  8. A mázhoz a cukrozott, sűrített tejet összekeverjük a csokoládédarabokkal, sóval és vaníliával egy vastag fenekű lábasban. Alacsony lángon addig melegítjük, amíg a csokoládé megolvad. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt. Kissé kihűtjük, majd a kihűtött kuglóf tetejére öntjük.

NÉZD MEG videón, hogyan készül a nagyon csokis kuglóf

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss