Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon csokis karamellás keksztorta

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kekszalaphoz:
  • 13,5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 2-2,5 ek kakaó (holland)
  • 30 dkg darált keksz (háztartási)
  • A karamellhez:
  • 23 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10,5 dkg vaj
  • 10 dkg mogyoró (sós)
  • A csokiréteghez:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 11,5 dkg étcsokoládé
  • 6,6 dkg vaj
  • 2,6 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzadjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük min. 20 percre.
  2. A karamellhez a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük a habtejszínt és a vajat, majd a megkeményedett karamelldarabokat megolvasztjuk benne. A tűzről levéve hozzákeverjük a mogyorót, és a krémet a kekszalapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
  3. A csokis réteghez a kétféle csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk. A tejszínt langyosra melegítjük, majd apránként az olvasztott csokihoz keverjük. A csokikrémet a karamellrétegre simítjuk, majd a hűtőbe tesszük min. 5 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.
  4. Másnap éles késsel felszeleteljük. A tetejét karamellizált mogyoróval díszítjük.

    Még több csokis finomság >>>

    Sütés nélküli desszertek >>>

    Mogyorós édességek >>>

    Még több torta >>>

Megjegyzés

Ha nagyon kemény lenne a krém a karamelltől, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog! Már többször elkészítettem ezt a tortát, és mindig nagy sikert aratott!

26 cm-es tortaformához. - szandusho

Ezek is érdekelhetnek

Friss