Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Nagyon csokis karamellás keksztorta

Hozzávalók

  • A kekszalaphoz:
  • 13,5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 2-2,5 ek kakaó (holland)
  • 30 dkg darált keksz (háztartási)
  • A karamellhez:
  • 23 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10,5 dkg vaj
  • 10 dkg mogyoró (sós)
  • A csokiréteghez:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 11,5 dkg étcsokoládé
  • 6,6 dkg vaj
  • 2,6 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzadjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük min. 20 percre.
    2. A karamellhez a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük a habtejszínt és a vajat, majd a megkeményedett karamelldarabokat megolvasztjuk benne. A tűzről levéve hozzákeverjük a mogyorót, és a krémet a kekszalapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
    3. A csokis réteghez a kétféle csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk. A tejszínt langyosra melegítjük, majd apránként az olvasztott csokihoz keverjük. A csokikrémet a karamellrétegre simítjuk, majd a hűtőbe tesszük min. 5 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.
    4. Másnap éles késsel felszeleteljük. A tetejét karamellizált mogyoróval díszítjük.

      Még több csokis finomság >>>

      Sütés nélküli desszertek >>>

      Mogyorós édességek >>>

      Még több torta >>>

Megjegyzés

Ha nagyon kemény lenne a krém a karamelltől, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog! Már többször elkészítettem ezt a tortát, és mindig nagy sikert aratott!

26 cm-es tortaformához.

szandusho
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Dzsudzsa
Kedves Szandi! Elkészült a torta. Fantasztikus lett. A receptben leírtakat követtem lépésről lépésre, és tökéletes lett. Valóban 26-os tortaformára való. Egy kérdésem lenne. Nekem sötétebb lett a karamellás réteg, nem a képen látható aranybarna. Lehet túlkaramellizáltam? Ahogy elolvadt a cukor, azonnal raktam hozzá a tejszínt és a vajat. Köszönöm a receptet!
Bogtsi
Kedves Pipejke! Szerintem semmit nem rontottál el. Szerintem a mértékegységek nem stimmelnek, de azok nagyon nem! Én is a receptet követtem, a megérzésem ellenére. Már a karamelles rétegnél dobhattam ki az egészet úgy, ahogy volt!!!! A vaj látszólag szépen beleolvadt a karamellbe, aztán ahogy hűlt, úgy ült ki a tetejére, miközben a karamell ugyanolyan folyós maradt, mint melegen. Mivel már minden bolt zárva van, holnap hajnalban kikísérletezek egy új karamell szószt hozzá (mert a kekszes réteg azért jó lett, bár az is kuka sajnos!) kb. harmad annyi vajjal és tejszínnel. (Bár van egy nagyon jó karamell szósz receptem, abba 1 bögre[3dl-s] cukorhoz adok 2dl FŐZŐ tejszínt, nagyon minimális, kb. 5dkg vajat.Délutánra lesz kész, tudom elég régi a hozzászólásod, de azért megírom milyen lett. Csak azt sajnálom, nem kezdtem bele egy nappal korábban,vagy nem hallgattam az eszemre, mert születésnapi tortának szántam, szóval az ünnepelt szépen várhat!
pipejke
Kedves Szandi! Kipróbáltam a receptedet, de az eredmény sajnos nem a képen szereplő torta lett, hanem egy minden rétegében lágy, egybefolyó, nagyon édes massza. :-( Pedig mindent a leírtak szerint csináltam, és hiába állt egy éjszakán át a hűtőben, sajnos még most is csak kanalazni lehet. Tényleg indokolt ennyi vaj és tejszín a rétegekbe? Lehetséges, hogy azért lett ilyen lágy? Mit ronthattam el?
szandusho
Kedves Orkat! Ne haragudj amiért csak most írok, de sajnos nem láttam, hogy írtál. 26 cm-es tortaformában készült ez a süti. Remélem nektek is ízleni fog:) Szandi
katakonyhaja
Kedves Szandi! Nagyon elnyerte a tetszésemet ez a recepted! Feltétlenül ki szeretném próbálni, ezért kíváncsi lennék a tortaforma méretére. Üdv, Orkat
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes