Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymamám-féle krumplis lángos

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplis lángoshoz a kumplit meghámozva, felkockázva sós vízben megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. Az élesztőt egy pici cukorral felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne lágy tésztát kapjunk, hiszen kelesztésnél még lágyul! Egy órát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk
  2. Ha megkelt, egy gyúródeszkán tenyérnyi széles hengerré sodorjuk. Két ujjnyi széles darabokat vágunk belőle, és mindet félcenti vastag kerek lappá nyújtjuk vagy húzzuk.
  3. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat hevítünk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha nagyon felhólyagzik, villával pár lyukat szúrunk rá. Papirtörlőre szedjük. Az olajat minden lángos után pótolni kell (kb. 2 kanál)!

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Annyira egyszerű és olcsó,de finom! Mamám volt,hogy az összes szomszédnak sütötte. - Wadno73

Ezek is érdekelhetnek

Friss