Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nagymamám-féle krumplis lángos

Hozzávalók

  • 7-8 szem krumpli (közepes)
  • kb.70 dkg liszt (azért nem lehet tudni a pontos mennyiséget, mert krumplija válogatja)
  • 5 dkg élesztő (vagy 2 csomag szárított)
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek só
  • cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A kumplit meghámozva, felkockázva sós vízben megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. Az élesztőt egy pici cukorral felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne lágy tésztát kapjunk, hiszen kelesztésnél még lágyul! Egy órát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk
    2. Ha megkelt, egy gyúródeszkán tenyérnyi széles hengerré sodorjuk. Két ujjnyi széles darabokat vágunk belőle, és mindet félcenti vastag kerek lappá nyújtjuk vagy húzzuk.
    3. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat hevítünk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha nagyon felhólyagzik, villával pár lyukat szúrunk rá. Papirtörlőre szedjük. Az olajat minden lángos után pótolni kell (kb. 2 kanál)!

      7 DOLOG, AMIT BIZTOSAN NEM TUDTÁL A LÁNGOSRÓL! >>> 

      10+1 LÁNGOS, AMI SOKKAL JOBB, MINT A STRANDOS >>> 

Megjegyzés

Annyira egyszerű és olcsó,de finom! Mamám volt,hogy az összes szomszédnak sütötte.

Wadno73
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin