Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama szedres lepénye

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

2, A margarint habosra keverjük 7 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd ehhez a keverékhez adjuk a lisztet, a sütőport, a langyos tejet és a citromhéjat.

3, Végül kanállal hozzákeverjük a tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön szét.

4, Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, belepotyogtatjuk a szedret, majd kristálycukorral elkevert fahéjjal a tetejét megszórjuk.

5, Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss